קרנף סומטרי בקאמבק היסטורי: צפו בתיעוד הנדיר

השלוחה האינדונזית של הקרן העולמית לשימור חיות הבר (WWF) הצליחה לראשונה לצלם בווידאו קרנף סומטרי בטבע, בחלק האינדונזי של האי בורנאו – הישג מרגש במיוחד לאור העובדה שבמשך שנים חשבו שהקרנפים באזור זה נכחדו. אנשי הארגון, שפעלו בשיתוף עם הרשויות המקומיות, הציבו 16 מצלמות נסתרות ביערות הגשם במחוז מזרח קלימנטאן. המצלמות פעלו במשך שלושה חודשים, והמומחים שבדקו את צילומי הווידאו שמחו לגלות שהם הצליחו לתפוס את הקרנף בכמה הזדמנויות: באחת מהן הוא אף נראה מתפלש בבוץ בעונג.

צפו בצילומי הקרנף הסומטרי מבורנאו:

הקרנף הסומטרי (Dicerorhinus sumatrensis) נמצא בסכנת הכחדה חמורה – אוכלוסייתו נאמדת בפחות מ-200 פרטים. זהו הקטן שבמיני הקרנפים, ובכל זאת מדובר בחיה רצינית ביותר: אורכה נע בין שניים לארבעה מטרים ומשקלה יכול להגיע ל-950 קילוגרמים. הקרנף ניזון בעיקר מפירות – תאנה ומנגו שגדלים פרא הם המעדנים החביבים עליו – וגם מעלים, מזרדים ומקליפות עצים.

קרנף סומטרי. צילום: WWF Indonesia

ציד בלתי חוקי וביעור יערות גשם לטובת מטעי דקלים הביאו לחיסול כמעט מוחלט של אוכלוסיית הקרנפים באי בורנאו. עד לאחרונה, העריכו כי בחלק המלזי של האי, במדינת סבה, שרדו פחות מ-25 קרנפים וכי במחוזות האינדונזיים הוא נכחד לחלוטין. הרמז הראשון לכך שאולי זה לא המצב היה עקבות קרנפיים למראה שהתגלו במזרח קלימנטאן בידי משלחת שבכלל התחקתה אחרי אורנגאוטנים. בעקבות זאת יצא לפועל מיזם המצלמות, שהניב תוצאות מפתיעות ומעודדות. עדיין לא ברור אם צולם קרנף אחד או יותר, ומכל מקום באינדונזיה מקווים שהידע החדש יסייע לעמוד ביעד שנקבע שם – גידול שנתי של 3% במספר הקרנפים הסומטרים.

מפת מחוז מזרח קלימנטאן באי בורנאו:

 

תוכן עניינים
מצאתם את מה שחיפשתם ? שתפו בקליק
כתבות נוספות שעלולות לעניין אתכם