פגיעה נוירוכירורגית אינה דבר של מה בכך. מדובר בבעיה גופנית משמעותית שעלולה להשפיע על הבריאות והתפקוד התקין של אדם. על כן חוות דעת רפואית נוירוכירורגית, בהקשר של רשלנות רפואית או תביעות אחרות, היא מסמך חשוב ובעל ערך רב. בכתבה הבאה נסביר למי פונים ומה יש לעשות בשביל לקבל חוות דעת זאת.
מהי חוות דעת רפואית, ומהי נוירוכירורגיה?
לפני שנפנה לשאלה שבגוף הכותרת כדאי להתחיל בביאור מושגים קצר. חוות דעת רפואית, היא מסמך הנכתב על ידי רופא מומחה בתחום מסוים ומטרתה לספק אבחנה מקיפה, מלאה ומדויקת ככל הניתן של הבעיה הרפואית שעל הפרק. חוות דעת זאת תכלול לרוב סקירה של ההיסטוריה הרפואית, פרוגנוזה מדויקת ככל המתאפשר, דרכי טיפול מומלצות וכיוצא בזה.
בהקשר המשפטי, מסמך זה משמל גם כעדות מומחה ומטרתו במקרים רבים להוכיח את הקשר בין אירוע כלשהו לבעיה הגופנית שעלתה. רופאים מומחים רבים עוסקים בתחום זה של מתן חוות דעת, ובין היתר ניתן למצוא רשימה של אנשי מקצוע מומלצים באתר https://www.forum-md.co.il, גם בתחום הנוירוכירורגיה. נוירוכירורגיה הוא תחום ברפואה שעוסק בכירורגיה (ניתוחים) של מערכת העצבים.
בין הבעיות הנפוצות שקשורות לתחום זה אפשר למצוא פגיעות ראש למיניהן, דימום תוך גולגולתי, דחיסה של חוט השדרה, גידולים וזיהומים שונים. כפי שניתן להבין מדובר בתחום רפואי רגיש מאין כמותו עם השפעה אקוטית על חיי המטופל ורווחתו, ועל כן לא פעם מוגשות תביעות המתקשרות לתחום הנוירוכירורגיה.
מה לעשות בשביל חוות דעת?
הדבר הראשון שצריך לעשות בשביל לקבל חוות דעת רפואית משפטית בתחום הנוירוכירורגיה הוא למצוא רופא שרשאי ויכול לכתוב אחת כזאת. על הרופא להיות מומחה (כלומר, רופא שצבר מספיק וותק וניסיון, הן בשדה הפרקטי והן בשדה העיוני) בתחום ורצוי שיהיה בקי במידה מסוימת גם בעולם המשפטי.
זאת מכיוון שהמסמך משמש כאמור כעדות מומחה בבית המשפט או בוועדות הרפואיות הרלוונטיות, ועל כן ישנה חשיבות לשימוש בפורמט ובשפה משפטית. משימת החיפוש היא אם כן לא בהכרח פשוטה, אך בעזרת הרשת ניתן להגיע לרשימה מכובדת של רופאים מקצועיים בתחום. מומלץ לבחור באחד בעל רזומה עשיר והמלצות מגורמים שונים ומגוונים.
כיצד תתבצע חוות הדעת?
לאחר שבחרתם את הרופא המומחה המתאים למשימת חוות הדעת, הרופא יערוך למטופל סדרה מקיפה של בדיקות על מנת לאבחן בדיוק המקסימלי את מצבו הרפואי הנוירוכירורגי. במידת הצורך יזמן הרופא את המטופל לבדיקות נוספות גם אצל רופאים אחרים מתחומים משיקים.
ביחד עם עיון בהיסטוריה הרפואית וסקירה של הממצאים העדכניים בספרות המחקרית, הרופא יגבש תמונת מצב שעל פיה יכתוב את חוות הדעת שלו.אופי הכתיבה כאמור, מושפע ממטרתה של חוות הדעת. כך למשל, אם מדובר בחוות דעת עבור ועדה רפואית, המסמך יהיה קצר ולעניין, תוך התמקדות ספציפית מאוד בבעיה.