ההתמודדות עם הביטוח הלאומי אינה אתגר קל מאחר ומדובר באינסוף של בירוקרטיה, איסוף מסמכים, ועדות, עמידה בזמנים והוכחת נזקים. המאמר יפרט כיצד מתמודדים נכון עם המערכת של הביטוח הלאומי.
כל הזכויות והחובות תחת קורת גג אחת
כשמדובר על הביטוח הלאומי, כל אדם שמלאו לו 18 ומשלם בכל חודש ביטוח לאומי על הכנסותיו, רשאי לקבל סיוע במצבים שונים כמו: תאונת עבודה, תאונת דרכים, תאונות אישיות, דמי אבטלה, דמי פגיעה, קביעה של דרגת נכות עם קצבה, דמי לידה, דמי קבורה ושארים ודמי סיעוד לגיל השלישי או לאנשים שאינם מסוגלים לתפקד בכל גיל בגין מחלה או פגיעה.
למידע על תביעות סיעוד הקליקו על הקישור. כל הנושאים הללו ואחרים מוצגים באתר של הביטוח הלאומי עם הנחיות מדויקות להגשת הטפסים בכל נושא על מנת לקבל זימון לוועדה רפואית ולקבל אחוזי נכות, דמי פגיעה וכיוצא בזה.
איך מתמודדים עם הביטוח הלאומי?
על מנת שהתביעה שלכם תישא בתוצאות טובות ותקבלו את כל הזכויות המגיעות לכם, חשוב להתנהל נכון כבר מההתחלה. כלומר, להגיש תביעה מסודרת באתר עם כל המסמכים הרפואיים, תלושי השכר, מכתבי פרישה מוקדמת, אשפוזים, מכתבים מרופא תעסוקתי המעידים על אובדן כושר עבודה חלקי או מלא וכיוצא בזה.
מדובר על הרבה כאב ראש ובלבול. לפיכך, הדרך הטובה ביותר כדי להתמודד נכון עם הביטוח הלאומי היא לקבל סיוע מעורך דין המכיר מקרוב את ההתנהלות של הביטוח הלאומי.
כיצד עורך דין ביטוח לאומי יסייע לכם?
ככל שעורך הדין יהיה מומחה בתחום התביעה ובהתנהלות של הביטוח הלאומי, כך הסיכוי שהתביעה שלכם תתקבל ותקבלו פיצוי הקבוע בחוק, גבוהה יותר. עקב ניסיונו המקצועי עורך הדין יוכל להגיש בקשה למוסד וללוות אתכם לוועדה הרפואית שתקבע את דרגת הנכות שלכם ואת דרגת אובדן כושר העבודה.
כל שתצטרכו הוא לאסוף את כל המסמכים הרפואיים ולקבל הנחיות מעורך הדין על בדיקות אצל רופאים מומחים מטעמו או איסוף חומר רלוונטי אחר. הטענות שלכם צריכות להיות מבוססות ולכן חייבים לתעד הכל.
מה קורה אם לא מקבלים פיצוי מהביטוח הלאומי?
אם הוועדה הרפואית של הביטוח הלאומי לא מאשרת אחוזי נכות המזכים בקצבת סיעוד, ניתן לערער באמצעות עורך הדין על ההחלטה ולגשת לוועדה נוספת. גם החמרת המצב הרפואי היא מצב בו נבקש להגדיל את אחוזי הנכות. מעבר לכך ישנן הטבות אחרות שניתן לקבל בגין מצב רפואי שעליהן ימליץ עורך הדין.
לסיכום, חשוב לדעת שאת הפיצוי על מחלות או תאונות ניתן לקבל גם מהביטוחים הפרטיים כמו ביטוחי אובדן כושר עבודה, ביטוחי תאונות אישיות, ביטוחי הפנסיה ועוד לאחר הקיזוז של פיצוי הביטוח הלאומי. גם את התביעות נגד חברות הביטוח מומלץ להגיש באמצעות עורך דין.