כשאומרים לנו "סטנדאפיסט" אנחנו ישר חושבים על הופעות למבוגרים, ערבי גיבוש או ערבי חברה, אך סטנדאפ יכול להתאים מאוד גם לבני נוער. ביום הולדת, מסיבת כיתה, בר מצווה, בת מצווה או כפעילות חוץ של בית ספר או קייטנה – הופעת סטנד-אפ היא פעילות מקורית ומלאת יתרונות שיכולה להלהיב ולגבש את בני הנוער.
מה בני נוער אוהבים?
בני נוער, כפי שנלמד מהשם, הם ילדים וילדות שמגיעים לגיל בו הם "מתנערים"- מתנערים מההורים, מהמורים, מדמויות סמכות. הם מגלים את העצמאות שלהם ואת היכולת שלהם להסתובב בעולם כמבוגרים.
אותו עולם שעד גיל ההתבגרות חילק להם הוראות, פתאום נפתח בפניהם בצורה שונה, יש להם אחריות יחד עם חופש לבחור את דרכם. מתוך כך הם מפתחים שיח שייחודי רק להם, סלנג שרק הם מבינים וקודי לבוש, התנהגות וחברה דינמיים ומשתנים.
הפעלות נוער
לא קל להפעיל בני נוער. אם המפעיל לא קולע בדיוק לטעמם הם עלולים לצחוק עליו, להשפיל אותו או לאבד עניין ולא לשתף פעולה. לרוב בני נוער מוצאים עניין בפעילות משותפת המגרה את הצורך בחברה ובבחינת העצמי מול החברה.
באולינג, הסתובבות בקניון, שיחות וחוויות משותפות סביב ספורט הישגי או פעילויות קבוצתיות הם דרך נהדרת לצבור חוויות יחד עם בחינת העצמי בפעילויות חברתיות והתבוננות ביכולות היוצאות ממני במצבים חברתיים משתנים.
הופעת סטנדאפ לנוער
סטנדאפיסט לנוער חייב להיות מישהו שמבין את הסלנגים החמים, את הפעילויות הנפוצות, את המדיות החברתיות הפופלריות ואת הסלב סביבם הנוער נוהר. אדם שלא מבין את הניואנסים ואת עולמם של בני הנוער לא יצליח לגייס אותם להיות חלק מההופעה והם יהפכו אדישים וחסרי עניין.
נוער חסר עניין עלול לנטוש את ההופעה ומטרת הפעילות- אם היתה גיבוש, ניקוי ראש או תכנית אמנותית של אירוע- לא תושג.
הופעת סטנד אפ משולבת לנוער
הופעה אידיאלית לנוער היא הופעת סטנדאפ משולבת, הכוללת גם חלק של אמנות חושים שהוא בעצם מופע קוסמות לנוער על מנת להפתיע אותם, לרגש אותם, להדהים אותם ולשתף אותם בחוויה וגם מופע סטנדאפ שמצחיק, מגבש ונותן לבני הנוער להרגיש שהם בהופעה רצינית, כמו של מבוגרים, בדיוק בשלב בחיים בו מתרחש המעבר בין ילדות לבגרות. הופעת סטנדאפ עם מופע חושים יכולה לתת ביטוי לכל חלקי החברה בגיל המורכב הזה, בו כל אחד מחפש את דרכו ומגלה את עצמו מחדש.
הכנה מראש
לפני שסוגרים עם סטדנאפיסט לפעילות גיבוש לבני נוער, כדאי להתארגן מראש: ניתן לראות סרטונים שלו על מנת להתרשם מסוג ההומור, לברר איתו מה הסגנון ולהציב קווים אדומים (למשל לא לצחוק על ילדים בעלי מוגבלויות, על מיניות וכד'), לספר קצת על הנערים ועל הדינמיקה החברתית ביניהם, לסםר על דמויות בולטות וכן הלאה.