כמו שבמדינת ישראל יש סוגים שונים של חברות, עסקים וצורות התאגדות עסקיות, כך גם בארה"ב. צורות אלו דומות באופן כללי לאלו הקיימות בארץ, מבחינת העיקרון העסקי בעיקר, אך שונות בהגדרה שלהן ובצורה בה חל עליהן מיסוי.
ישראלים רבים שמביטים אל מעבר לים ומעוניינים להיכנס אל השקעות עסקיות שונות בארצות הברית נאלצים להתמודד עם חוסר הבנה של החוק האמריקאי בהקשר זה. במאמר הבא נסביר לכם בדיוק מהי שותפות עסקית.
שותפות עסקית
שותפות עסקית היא אחת מהצורות השונות של התאגדויות עסקיות שקיימות בארצות הברית. שותפות עסקית נחשבת לאחת מההתאגדויות הנפוצות בארצות הברית דווקא בתחום הנדל"ן. לכן, ישראלים רבים פונים אל סוג זה של התאגדות עסקית לפני שהם מתחילים לבצע השקעה בנדל"ן האמריקאי. הקליקו כאן כדי לשמוע על התאגדויות עסקיות נוספות.
יש להבדיל בין שותפות עסקית (Partnership) לבין התאגדות מסוג L.L.C. הרעיון של שני ההתאגדויות העסקיות הללו זהה. בשתיהן המטרה היא כמובן מסחר בשווקים השונים, כמו שוק הנדל"ן, ובשתיהן מדובר על ישויות משפטיות הנפרדות מהבעלים שלהן. בשותפות עסקית, אחד השותפים מחויב להיות בעל אחריות משפטית מסוימת, בעוד שבשותפות מסוג L.L.C, כלל השופטים יכולים שלא להיות נתונים לאחריות משפטית.
יתרונות
כפי שניתן להבין מהמבנה של שותפות עסקית, היתרון המרכזי שהיא מאפשרת הוא היכולת של השותפים השונים להנות מאחריות משפטית מוגבלת. בנוסף, יתרון מרכזי נוסף נוגע למיסוי. המיסוי שיש לשלם בשותפות עסקית הוא כמו המיסוי שיש לשלם כאדם יחיד, כאשר אין צורך בתשלום מס חברות או במיסוי בעת חלוקת דיבידנדים לשותפים השונים.
יתרון נוסף הוא האפשרות לקבלת הטבות מס על הכנסות מסוימות. ישנן הכנסות כלשהן, המתוארות בחוקי המיסוי האמריקאיים, שיכולת לאפשר הטבות מס. כאשר שותפות עסקית מכניסה גם הכנסות כאלו, היא יכולה להנות מכך בעת תשלום המס שלה. הדבר יוביל לכך שהשותפות עשויה להיות בעלת עודפים חיוביים של מס.
בקיאות במיסוי שותפויות
למרות שישנם יתרונות רבים לשותפות עסקית, עדיין חלים עליה חולי מס מסוימים. מכיוון שגם אזרחים זרים, ובהם אזרחים ישראלים רבים מבצעים השקעות בארצות הברית באמצעות שותפויות עסקיות, בקיאות בחוקי המס השונים החלים על שותפויות עסקיות היא חשובה והכרחית להצלחת המטרה של השותפות.
דיווח מס על שותפות
שותפויות עסקיות מדווחות על מס באמצעות טופס 1065. טופס זה כולל את המידע הכללי לגבי השותפות העסקית שממלאת אותו. בנוסף, הטופס יכלול את הפעולות העסקיות השונות שהיא ביצעה, כמו גם הפסדים, הכנסות, רווחים והוצאות.
מועד דיווח
איחור בדיווח לרשויות המס בארה"ב עלול לגרור קנסות וסנקציות שונות. שותפות עסקית מחויבת לדווח לרשויות המס באמצעות טופס 1065 עד ה-15 למרץ של השנה העוקבת לשנת המס. ניתן לבקש ארכה לדיווח עד לתאריך ה-15 בספטמבר באמצעות הגשת בקשה.