אילו דברים חובה לקחת בחשבון כשקונים פינת אוכל לבית? מבחר עצופ של פינות אוכל מוצע כיום, והבחירה לא קלה.
הנה בשורה טובה: נכון, הדגמים מרובים, אבל הבדילים ביניהם מתמקדים בכמה מאפיינים בודדים.
אותם, חובה לקחת בחשבון.
1. צורת השולחן
הצורה | למי ולמה? |
שולחן מלבני | שולחן פופולרי שמתאים מאוד למשפחות: אפשר לשבת סביבו ולדבר, כשכולם קרובים מ-2 עברי השולחן. בנוסף ניתן לנצל שטח לא גדול לכמות גדולה של סועדים, רק שבמקרה כזה נצטרך להתגמש עם הגשת האוכל. הוא גם יכול לחלק יפה את המרחב שבין המטבח וחדר המגורים, כי צורתו יוצרת מעין מעבר. תלוי כמובן איפה ממקמים אותו. |
שולחן רבוע | צורת הריבוע משתלבת בכל מרחב, ויכולה לאפשר מעבר נוח במקום שמלבן מוארך לא מאפשר זאת. שולחן רבוע משדר יוקרה ואלגנטיות. עם זאת כדאי לשבור את הקווים הישרים ולהניח במרכזה שולחן אגרטל עגול או גוף תאורה. |
שולחן עגול | פרקטיקה במיטבה. צורה עגולה מאפשרת להסתפק בגודל מינימלי יחסית. היעדר גבולות ברורים מאפשר ישיבה גמישה בכל מקום בשולחן. בנוסף, בדר"כ יש לו רק רגל אחת, במרכזו. גם זה חוסך מקום. שולחן עגול משדר רכות ונינוחות. |
שולחן אובלי | שילוב בין מלבני לעגול, שיש בו מן המעלות של שניהם. מתאים במיוחד לחללים צרים יחסית, כדי לאפשר מעבר נוח. |
2. אופציה להרחבה
ניקח בחשבון 3 דברים:
- כמות הסועדים הקבועה – כמה בני בית אוכלים סביב השולחן בארוחה?
- כמות הסועדים המשתנה – תדירות אירוח, כמות אורחים, מי קופץ אלינו לארוחה ומתי?
- גודל החלל המיועד לשולחן
חישוב משוקלל של 3 התשובות לשאלות הללו, יביא אותנו למסקנה: האם אנו זקוקים לשולחן עם אפשרות להגדלה? לפעמים נעדיף מלכתחילה שולחן גדול. אבל אם החלל צר יחסית ואורחים הם לא עניין שבשגרה עבורנו, נבחר דווקא בשולחן בעל אופציה להרחבה.
יש מספר סוגים של פתיחה בשולחן מתרחב:
- פתיחת ספר – הכפלת אורכו של השולחן
- פתיחת פרפר – מהצד
- פתיחת מגירה – מ-2 צידי השולחן, מאפשרות פתיחה של צד אחד בלבד
- פתחת אמצע מטרו – פתיחה באמצע השולחן (באורך סטנדרטי של 2 מ')
ישנם סוגי פתיחות נוספות, כמו פתיחת צד ופתיחת אמצע ג'מבו. הם דומים למדי לפתיחות השונות שהזכרנו. נשים לב לאורך התוספת ולנוחות הפתיחה. לפעמים נעדיף להימנע מפתיחה קלה מדי, כדי שהילדים לא יצליחו לפתוח את השולחן בעצמם! בקיצור, תחשבו טוב טוב על הכול.
3. רגל תחת רגל
תקשיבו, עד כה התיידדנו עם השולחן אבל בסעיף הרגליים – אנחנו כמעט אויבים. שנינו רבים על משאב יקר אחד שנקרא: מקום לרגליים. ובכן, נזכור את הכלל: ככל שהמקום של רגלי השולחן מרווח יותר, כך המקום לרגליים שלנו קטן יותר.
הבנתם למה אנחנו קצת אויבים?
אז עדיף כמובן לצמצם את הטריטוריה של רגלי השולחן למינימום, כדי לאפשר לעצמנו להתרווח במקסימום.
- בשולחן עגול: רגל במרכז. איזה כיף!
- בשולחן רבוע, מלבני או אובלי: רגליים בפינות השולחן, ולא בפיאותיו.
4. הכי חשוב: סטייל ועיצוב
טוב, יש שחולקים עלינו, אבל אנחנו מאמינים שהכל שווה בשביל עיצוב יפה.
כמה דברים חשובים:
- עיצוב יפה זה עיצוב שמחמיא לכל הבית, לא מה שיפה בחנות
- עיצוב הרמוני לא חייב להתכתב עם הבית, זה יכול להיות עיצוב שקצת שובר את הסטנדרטים של הסלון והמטבח
- עיצוב מגניב לא חייב לסתור פרקטיקה ונוחות
5. משחק הכיסאות
ועוד דבר שאסור לשכוח: הכיסאות! אנחנו לא רוצים להאמין שאתם מתכוונים לאכול בעמידה.
כיסאות קיימים במגוון דגמים וצורות. נזכיר כמה מאפיינים של כיסאות
מאפיין | אפשרויות |
ריפוד | ללא ריפוד, ריפוד מלא, ריפוד חלקי, ריפוד דמוי עור וריפוד בד |
התאמה לשולחן | כיסאות ניטרליים שמתאימים עם כל שולחן, כיסאות ספציפיים לשולחן, כיסאות ששוברים את העיצוב של השולחן ומוסיפים עליו |
צורה | עגול, מרובע, כיסאות בעיצובים חדשניים ובצורות ביניים |
גודל | כיסאות מינימליסטיים (לרוב לא מרופדים), כיסאות מרווחים ומפנקים |
בקיצור, גם כיסאות הם חלק מהמשחק.
מקווים שענינו על השאלה: אילו דברים חובה לקחת בחשבון כשקונים פינות אוכל לבית. העיקר שתתחדשו בכיף!