מרגיש פגיעה מצד המעביד לשם פיטורים? אילו הדברים שחשוב לדעת

פגיעה מצד המעביד לשם פיטורים היא נושא רגיש ומורכב שמחייב התייחסות רצינית ומעמיקה. מדובר במקרים שבהם המעסיק נוקט בפעולות מסוימות שמטרתן להביא לסיום העסקת העובד תוך פגיעה בזכויותיו ובכבודו. המאמר יבחן מקרים ונסיבות של פגיעה מצד המעביד לשם פיטורים, וידגיש את הדברים החשובים שצריך לדעת

 

מהי התעמרות בעבודה?

חשוב להכיר את המונח "התעמרות בעבודה" שהוא חלק מרכזי במקרים של פגיעה מצד המעביד. התעמרות בעבודה מתבטאת בהתנהגות פוגענית כלפי העובד, כמו השפלה, נידוי, צעקות והתנהגות בלתי הולמת. מדובר במקרים שבהם המעסיק יוצר סביבה עוינת במטרה לגרום לעובד לעזוב את מקום העבודה מרצונו, וזאת כדי להימנע מתשלום פיצויי פיטורים וזכויות נוספות.

החוק בישראל מכיר בזכותו של העובד להיות מוגן מפני התעמרות בעבודה, ובתי הדין לעבודה מטפלים בתביעות בתחום זה במלוא הרצינות. מטבע הדברים, התפקיד של עורך דין דיני עבודה הוא לבחון כל מקרה לגופו ולסייע.

 

פיטורים שנעשים משיקולים בלתי לגיטימיים ובלתי חוקיים

פיטורים משיקולים בלתי לגיטימיים ובלתי חוקיים יכולים להיות פיטורים על רקע אפליה מחמת מין, גיל, גזע, דת, נטייה מינית, מצב משפחתי או מצב רפואי. חוק שוויון הזדמנויות בעבודה בישראל אוסר על מעסיקים להפלות עובדים על בסיס אחד מהגורמים הללו. במידה ועובד מפוטר משיקולים אלו, מדובר בפיטורים בלתי חוקיים, והעובד יכול לפנות לבית הדין לעבודה כדי לקבל סעד משפטי.

בנוסף, ישנם מקרים בהם המעסיק נוקט בפעולות שמטרתן להכשיל את העובד ולהביא לפיטוריו. לדוגמה, שינוי פתאומי בתנאי העבודה, העברת העובד לתפקידים פחות מתאימים, העמסה מוגזמת של משימות או קביעת יעדים בלתי אפשריים להשגה. פעולות אלו נחשבות לפגיעה בזכויות העובד, ונועדו להביא אותו להתפטרות מרצונו. מדובר בהתנהלות פסולה שמנוגדת לחוק ולפסיקת בתי הדין.

 

פיטורים ללא שימוע כדין

כאמור, החוק מחייב את המעסיק לערוך שימוע לפני קבלת החלטה על פיטורים. במקרים בהם המעסיק לא מקיים שימוע, או עושה זאת בצורה לא הוגנת וללא מתן אפשרות אמיתית לעובד להגן על עצמו, מדובר בפיטורים לא חוקיים. בית הדין לעבודה מתייחס ברצינות להפרת חובת השימוע, ויכול לפסוק לטובת העובד פיצויים או להחזירו לעבודה.

מעבר לכל אלו, יש לציין מקרים בהם המעסיק מנסה לפגוע בעובד לאחר הפיטורים. לדוגמה, סירוב לתת המלצה, הכפשת שם העובד בשוק העבודה או אי מתן מסמכים דרושים לצורך קבלת זכויות סוציאליות. פעולות אלו נחשבות לפגיעה בזכויות העובד ויכולות להוות עילה לתביעה נזיקית.

 

נושא מורכב ורחב

יש להכיר את המקרים והנסיבות שבהם הפגיעה מתרחשת, ולדעת להתמודד עם מצבים אלו בצורה נכונה ומושכלת. הכרה בזכויות העובד והקפדה על שמירתן, יכולות למנוע עימותים משפטיים והשלכות חמורות על המעסיק. כמו כן, חשוב שהעובדים יהיו מודעים לזכויותיהם וידעו לפנות לגורמים המתאימים במקרה של פגיעה מצד המעסיק.

פיטורי מעסיק

אז מה היה לנו עד עכשיו?
אולי יעניין אותך גם
איתור נזילות בצנרת המים
איתור נזילות בצנרת המים

נזילה במערכת המים הביתית יכולה להיות חתיכת תיק. אם לא עולים עליה בזמן – עובש עשוי להיווצר, הטפטים עלולים

טכנאי ראשית
איזו חברת דודים הכי טובה

בישראל ישנן מספר חברות גדולות ומוכרות שעוסקות בתחום הדודים, וכן לא מעט חברות קטנות יותר ופחות מוכרות שמציעות שירות

הזמנת הובלה
הובלות מפעלים בתל אביב

אם אתם מחפשים אחר השירות של הובלת מפעלים בתל אביב ולא מוכנים להתפשר על מקצוענות הצוות שיוביל את המפעל,